Valery.freewb.ro

Impreuna facem lumea mai frumoasa...♥

Acestea sunt unele sfaturi pentru a fi lipsit de acnee:

  • Se schimba zilnic prosopul de fata sau se folosesc prosoape de hartie de unica folosinta.
  • Se spala tenul, dimineata si seara cu sapun cu sulf.
  • Infuzie de trei frati patati, 2-3 cani pe zi. Se pune o lingurita de planta maruntita la o cana de apa clocotita. Se acopera vasul si se lasa circa 10 minute.
  • Comprese cu tinctura de galbenele. Se pun 10 ml de tinctura de galbenele in 100 ml apa fiarta si racita, se inmoaie compresele si se aplica pe zonele afectate.
  • Comprese cu infuzie din radacina de brusture. Se pune o lingura maruntita de brusture la 200 de ml apa clocotita, se acopera vasul si se lasa sa stea 15 minute. Se inmoaie cateva comprese sterile in infuzie si se aplica pe zonele afectate.
  • Se sterge pielea cu un tampon de vata imbibat in infuzie de busuioc. Se pun 2-3 lingurite de planta maruntita la o cana de apa fierbinte. Se acopera, se lasa 5-10 minute, se strecoara si se foloseste infuzia calda.
  • Comprese cu infuzie de musetel sau se vor folosi pliculetele din care s-a preparat infuzia.
  • Se tamponeaza cosurile aparute, cu ulei de arbore de ceai sau ulei de cimbru de doua ori pe zi.
  • Se beau 2-3 cani pe zi de infuzie de galbenele si trei frati patati in cantitati egale. Se pune o lingurita de amestec de plante la o cana de apa clocotita, se acopera bine vasul in care acestea au fiert si se lasa sa stea circa 10 minute. Se strecoara si se bea infuzia neindulcita.
  • Se sterge fata cu un tampon de vata imbibat in suc de varza alba sau se pun cataplasme cu frunze oparite sau inmuiate cu facaletul ori cu ciocanul de snitele.
  • Masca cu papaya si smantana. Amestecati bine doua linguri de smantana dulce si doua linguri cu pulpa zdrobita de papaya, pana obtineti o pasta omogena, apoi o intindeti pe piele. Dupa 30 de minute se spala pielea cu apa calda. Stropiti tenul cu apa rece, stergeti prin tamponare si ungeti cu alifie de galbenele sau cu propolis.
  • Se sterge pielea afectata cu suc de struguri. Se storc cateva boabe, se inmoaie un tampon de vata in suc si se sterge pielea. Se lasa sa se zvante, apoi se clateste fata cu apa calduta in care s-a adaugat putin bicarbonat de sodiu.
  • Se beau 2-3 cani pe zi cu infuzie de musetel. Infuzia se bea neindulcita.
  • Se aplica felii de rosii proaspete pe zonele afectate. Dupa 30 de minute se clateste pielea cu apa calda.
  • Comprese cu infuzie din conuri de hamei. Se pune o lingura de conuri de hamei la 100 ml apa clocotita, se acopera vasul, se lasa 15 minute, apoi se inmoaie cateva comprese sterile si se aplica pe zonele afectate.
  • Masca cu drojdie proaspata, miere si tarate de grau sau faina de orez. Diluati un bob de drojdie in putina apa fiarta si racita, adaugati mierea si tarate sau faina pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pe piele, iar dupa 30 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Stropiti fata cu apa rece, stergeti prin tamponare si aplicati un unguent cu galbenele sau propolis.

 


Ştiri

  Ploaie de METEORIŢI în Rusia - Exploziile violente au spart ferestrele caselor şi au provocat răniţi  
  2013-02-16 14:56:26  
 

O ploaie de meteoriţi a provocat, vineri, explozii violente în stratul inferior al atmosferei deasupra regiunii Urali şi unor regiuni din centrul Rusiei. Suflul exploziilor a spart ferestrele unor imobile, iar mai multe persoane au fost rănite.

"A fost o ploaie de meteoriţi, dar fără ca fragmente să ajungă pe sol. Un meteorit a explodat deasupra regiunii Celiabinsk. Suflul exploziei a spart ferestre în mai multe localităţi",
 a anunţat un purtător de cuvânt al filialei locale a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru Interfax.


Ministerul de Interne, citat de aceeaşi agenţie, a anunţat că unele persoane au fost rănite de cioburi de geam, într-o şcoală din Celiabinsk.

Ploaia de meteoriţi a avariat numeroase clădiri, iar sistemul de comunicaţii s-a oprit. Mai mult de atât, martorii au povestit că exploziile au fost foarte puternice. Alţii au spus că au văzut obiecte în flăcări în timp ce se îndreptau spre pământ. Deflagraţiile au spart geamurile mai multor imobile, iar numeroase persoane au fost rănite.

Autorităţile sunt în alertă şi au evacuat mai multe clădiri. Totodată, poliţiştii i-au sfătuit pe oameni să rămână în locuinţe. Ministerul pentru situaţii de urgenţă a spus că fenomenul este o ploaie de meteoriţi, însă unii localnici cred că, de fapt, s-a prăbuşit un avion militar sau a explodat o rachetă.

 

Newsletter

Votare